Net als veel anderen kijk ik altijd uit naar de lente. De winter heeft net iets té lang geduurd en ik verlang naar die zonnestralen op mijn gezicht. Maar ook de natuur herleeft. De bloesems, sneeuwklokjes en narcissen staan volop in bloei.

Maar er zijn ook heel wat prachtige snijbloemen beschikbaar zoals de pioenroos, ranonkels en anemonen. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Het zijn de perfecte ingrediënten voor een kleurrijk lenteboeket.

PIOENROOS

De pioenroos is een grote favoriet. Deze bloem bestaat in alle mogelijke vormen en kleuren. Blaadje voor blaadje vouwt deze schoonheid zich open tot een prachtige lentepompon met zijdezachte blaadjes. Deze bloem floreert pas echt in mei en juni. Nog even wachten dus, maar toch al het vermelden waard!

bron: Pinterest

RANONKEL

De ranonkel is een echte charmebloem. Langzaam opent ze stuk voor stuk haar bloemblaadjes. Met wat geduld komt uiteindelijk het hart van de ranonkel zichtbaar.

foto door madewithflowers, ranonkel

ANEMOON

De anemoon is één van mijn favorieten. Een simpele, enkelvoudige bloem met een hypnotiserend zwart hart. En dat doet het ‘em net.

foto door madewithflowers, anemoon

Wat is jouw favoriete seizoensbloem?

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *